Cookies- og Brukervilkår

Stilfullt systemkamera fra Panasonic

Panasonic har lansert Lumix DMC-GM1, som nærmest kan ligge i en hul hånd. Selv om det ser ut som en retro-modell, er det snakk om første kamera i en helt nyutviklet serie av speilløse Lumix G Digital-modeller.

  • 21.10.2013

Lumix DMC-GM1 er ifølge Panasonic deres hittil mest kompakte og stilfulle systemkamera til dags dato. Kameraet har en Digital Live MOS sensor, og Panasonic opplyser at hver enkelt fotodiode i hver piksel er større enn hos f.eks. DMC-GX1, noe som skal sørge for en bredere spennvidde mellom lyse og mørke områder, og samtidig økes ISO-følsomheten. Den nyeste Venus Engine-prosessoren hjelper til med å redusere støy, uten å miste detaljer.

En annen styrke hos GM1 er Low Light-autofokusen, som gjør det mulig å fokusere presist, selv under svært svake lysforhold. Vil man plassere fokus svært nøyaktig, kan man ved hjelp av Pinpoint AF forstørre et område I bildet fra tre til ti ganger og plassere fokus med stor nøyaktighet. Panasonic har redesignet hele lukkersystemet, slik at det nå er en fysisk lukkergardin, kontrollert av en stepmotor, mens andre lukkergardin er elektronisk.

GM1 har den avanserte kontrastbaserte autofokusen for økt presisjon og hastighet. Lcd-skjermen er på 3,0 tommer og har en svært høy oppløsning på 1 036 000 punkter. Det er lett å koble kameraet til smarttelefoner og nettbrett via wi-fi, slik at man kan overføre bilder til sosiale medier trådløst så snart de er tatt. LUMIX DMC-GM1 er i salg i butikkene fra slutten av november til en veiledende pris på 6495 kroner inkludert et 12-32 mm-objektiv. Kameraet kommer også i et kit med et 20 mm-objektiv, et 12-32 mm-objektiv og et håndgrep, til en veiledende pris på til sammen 9495 kroner.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev