Cookies- og Brukervilkår

Stor test av systemkameraer

Systemkameraet er langt mindre og mer diskret enn et speilrefleks. Dermed er det ikke bare glimrende til hverdagsbilder, men også et godt valg til reisen. Denne kameraklassen byr på høy bildekvalitet til attraktive priser.

  • 13.02.2013

Last ned filen her - bare for abonnenter

Mange forstår først systemkameraet fullt ut når de har hatt det over skulderen en ukes tid. Det er fjærlett i forhold til speilrefleks, og det tar bare halve plassen. Man kan alltid ha kameraet med seg, og man kan raskt og diskret ta bilder som ville ha vakt langt større oppsikt hvis man hadde stått der med et speilrefleks. Allikevel er bildekvaliteten like god som med speilrefleks. Systemkameraet har i mange tilfeller akkurat den samme typen bildebrikke som sitter i tilsvarende speilreflekskameraer, og bildeprosessoren er ofte identisk. Samtlige kameraer har utskiftbart objektiv, og til alle merkene fås en adapter, så speilrefleksobjektiver også kan brukes på systemkameraet.

Systemkameraene er kommet for å bli, og haler rolig inn på speilrefleks. Olympus, Panasonic og Samsung har nå helt droppet å lage speilrefleks, og satser kun på systemkameraer. Sony har en ambisiøs dobbeltsatsning, og selv de to gamle speilrefleks-rivalene Canon og Nikon har etter et par års nøling hoppet med på karusellen.

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev