Cookies- og Brukervilkår
Fujifilm X-E1

Supersøker i Fujifilm X-E1

Det er ingen optisk søker i Fujifilms nye systemkamera X-E1. Til gjengjeld har firmaet gjort underverker med den elektroniske søkeren.

  • 07.09.2012

Fujifilm har i løpet av de siste par årene kastet seg inn i kampen for å tiltrekke seg entusiastfotografer, og nå er japanerne klare med sitt andre kamera med utskiftbart objektiv i X-serien. Det nye X-E1 er litt mindre enn storebroren X-Pro1, men har den samme cmos-bildebrikken på 16,0 megapiksler med Fujifilms spesielle X-Trans-mønster, som skal forhindre moiré og fargefeil.

I motsetning til storebroren har X-E1 ingen optisk søker, men bare en elektronisk. Den er til gjengjeld blant de aller mest detaljerte på markedet, med en oppløsning på hele 2,36 millioner punkter. Søkeren er av OLED-typen, som skal gi svært høy kontrast og fine nyanser. Og det er også arbeidet med optikken i den elektroniske søkeren, der det sitter to glasselementer og en dobbelt asfærisk linse, nos som skal gi et klart bilde med et minimum av fortegning og kromatisk aberrasjon.

Kameradesignen er i vanlig Fujifilm-stil helt klassisk, så man f.eks. velger ISO-verdi på et hjul oppå kameraet, og kan justere blender ved hjelp av en ring på objektivet. Alt kan innstilles helt manuelt, men det er selvfølgelig også hel- og halvautomatiske programmer. Er man i det kreative hjørnet, kan man tilføye forskjellige effekter til bildene, som simulerer noen av Fujifilms analoge filmtyper, som f.eks. Provia og Astia.

Fujifilm er også klar med et nytt 18-55 mm-objektiv til X-serien. I kombinasjon med X-E1 skal autofokushastigheten kunne komme helt ned på 0,1 sekund med objektivet. FUJINON XF18-55mm F2.8-4 R LM OIS har innebygd bildestabilisering og en høy lysstyrke på F2.8 ved vidvinkelinnstillingen, som tilsvarer 27 mm. X-E1 kommer på markedet senere i år, men prisen på kameraet er ennå ikke klar.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev