Cookies- og Brukervilkår

Systemkamera med store ambisjoner

Sony er klar med det nye Alpha3000, som er litt av en særing. Det ser ut som et speilrefleks, men bruker samme objektiver som de små systemkameraene.

  • 27.08.2013

Sony har foreløpig kjørt med to serier av kameraer med utskiftbart objektiv. Deres speilreflekskameraer og SLT-kameraer med halvgjennomsiktig speil har brukt objektiver med den såkalte A-bajonetten, mens de mindre speilløse NEX-kameraene bruker E-bajonetten, der objektivene typisk er mindre. Men nå kommer Alpha3000, som legger seg midt imellom de to kameratypene.

Umiddelbart ligner det på et spejireflekskamera, men det er ikke speil i kameraet, og det har ikke fått NEX-betegnelsen, som Sonys andre speilløse modeller. Allikevel benytter det seg av objektiver med E-bajonetten. Fraværet av speil betyr at kameraets autofokus bruker kontrastdeteksjon, som tradisjonelt ikke er fullt så raskt når man følger motiver i bevegelse, som fasedeteksjon i speilrefleks.

En kikk på kameraets dimensjoner avslører at det ikke er så altfor stort med sine 12,8 x 9,1 x 8,5 cm, men det er en elektronisk søker med 201 600 punkter, som viser 100 prosent av motivet. I tillegg kan søkeren vise forskjellige informasjoner som f.eks. gitterlinjer. Lcd-skjermen er på 3,0 tommer. Det er innebygd blits samt blits-sko her, slik at man også kan bruke eksterne blits med kameraet.

Bildebrikken er på 19,8 megapiksler, og sensoren er i APS-C-størrelse som på de fleste speilreflekskameraer og Sonys NEX-modeller. ISO-verdiene kan komme opp på 16 000. Den veiledende prisen er 3400 kroner.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev