Cookies- og Brukervilkår

Systemkamera utfordrer full-frame

Fujifilm går nye veier med avansert sensor som ikke slører til bildene dine

  • 10.01.2012

Det er etterhvert et overflødighetshorn av systemkameraer å velge imellom, og hvis man tror at Fujifilm er fornøyd med å legge seg i kjølvannet på alle de andre, får man bare tro om igjen. De er svært ambisiøse med sitt nye kamera X-Pro1 med utskiftbar optikk.

Først og fremst byr kameraet på en verdensnyhet i form av deres helt egen sensor-design kalt X-Trans CMOS. Her er de røde, grønne og blå pikslene plassert i et helt nytt mønster, som gjør det mulig å droppe det konvensjonelle low-pass-filteret foran bildebrikken.

Filtret sørger for å fjerne moire og fargefeil, men slører også til bildene i prosessen. X-Trans CMOS sørger med andre ord for knivskarpe bilder og får Fujifilm til å snakke om en bildekvalitet på nivå med full-frame. X-Pro 1 har en oppløsning på 16,3 megapiksler, og sensoren er i størrelsen APS-C.

Det nye systemet har sin helt egen bajonett kalt X-Mount, og Fujifilm lanserer også tre lyssterke objektiver. Her snakker vi om XF 18mm F2.0, XF 35mm F1.4 og XF 60mm F2.4. I tillegg må du legge til brennviddeforlengelsen på x1,5. Fujifilm har planer om å lage i alt ni objektiver, men det vil også komme adaptere til f.eks. Leica M-objektiver.

En annen lekkerbisken er den glimrende hybridsøkeren som verden først så i X100. Man kan selvfølgelig ta opp i raw og Full HD. Prisene er ennå ikke offentliggjort i Norge, men de amerikanske lyder på 1700 dollar for huset og 650 dollar for objektivene. Det vil nok tilsvare veiledende priser her hjemme på henholdsvis 13 000 kroner og 5000 kroner. Du kan lese mye mer her

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev