Cookies- og Brukervilkår

Test av Sony Alpha NEX-3N

Etter å ha prøvd seg med et par litt større versjoner i NEX-serien går Sony nå tilbake til røttene med et superkompakt systemkamera til en svært god pris. Det er få ankepunkter.

  • 17.09.2013

Last ned filen - bare for brukere

Ved første øyekast ser prisen fin ut, men den viser seg ved nærmere ettersyn faktisk å være nærmest sensasjonelt god. Det medfølgende kitobjektivet er nemlig ikke mindre enn det nye 16-50 mm med innebygd zoommotor, som alene koster omtrent 3000 kroner. Her får du det med i et sett til 2849 kroner. Den eneste konkurrenten i dette segmentet som har et tilsvarende objektiv er Panasonic, som har sitt GF5 som motstykke til NEX-3N. Det er tre gode grunner til å gå for et objektiv med innebygd zoommotor. For det første er optikken svært kompakt og passer dermed de små kameraene langt bedre. For det andre kan brennvidden styres med en knapp, akkurat som på et kompaktkamera. Og med motoren kan man også zoome helt jevnt og pent når man tar opp video. I tillegg kommer at Sonys zoomobjektiv er knivskarpt og går helt ut på en brennvidde som tilsvarer 24 mm, og det er gull verdt i praksis. Det fine kitobjektivet er ikke noe uttrykk for at Sony sløser. Det er spart, men man må se etter for å legge merke til det. Det er ikke med noen cd, og det er bare en minimal bruksanvisning med, så programvare og manual må lastes ned fra Sonys hjemmeside. På materialsiden er kameraet også sparsomt, men de fleste må ha et annet kamera plassert ved siden av NEX-3N for å se det.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev