Cookies- og Brukervilkår
Panasonic Lumix DMC-G3

Verdens minste og letteste systemkamera

Panasonic har redusert vekten og barbert vekk 25 prosent av størrelsen i forhold til forgjengeren, så det nye Lumix DMC-G3 er det hittil minste kameraet med søker og utskiftbart objektiv.

  • 13.05.2011

Vekten på selve kamerahuset er kommet helt ned i 336 gram, og legger man til et kitobjektiv, SD-kort og batteri, er vekten på 544 gram fortsatt mindre enn på noen kompaktkameraer. I forhold til forgjengeren G2 er oppløsningen økt fra 12,0 megapiksler til 15,8. Bildebrikken er nyutviklet, og skal ifølge Panasonic gi langt mindre støy enn tidligere. På den måten skal signal/støy-forhold være forbedret med 200 prosent i forhold til den mindre og eldre sensoren.

Autofokus er også blitt forbedret ved at den nå sjekker fokus 120 ganger i sekundet i stedet for 60. Selv om kameraet bruker kontrastdeteksjon, påstår Panasonic at autofokus er raskere enn på speilreflekskameraer med den raske fasedeteksjonen. Man kan velge hvor kameraet skal fokusere ved å peke rett på den berøringsfølsomme skjermen. Er motivet i bevegelse, sørger kameraet selv for å holde fokus på det. Video tas opp i Full HD, og det er innebygd stereomikrofon.

Lcd-skjermen er fullt fleksibel og på 3,0 tommer med 460 000 punkter. Det er også en elektronisk søker med 1 440 000 punkter, som oppdateres 60 ganger i sekundet, så man unngår at det hakker i søkerbildet. Lumix DMC-G3 kommer i salg i løpet av juni og selges i kit med et 14-42 mm-objektiv eller med 14-42 mm samt et objektiv på 45-200 mm. Vi forventer en pris omkring 5800 kroner for kittet med ett objektiv.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev