Cookies- og Brukervilkår

Verdens raskeste kamera

Nikon står for ukas absolutte overraskelse. Med lanseringen av V1 og J1, som begge er modeller i den nye kameraserien Nikon 1, er Nikon nå også med i kappløpet blant speilløse systemkameraer. På toppen av det hele er det snakk om verdens raskeste kameraer. Vi har allerede benyttet muligheten til å ta en rekke actionbilder med toppmodellen.

  • 22.09.2011

Mens produsenter som Olympus, Panasonic, Pentax, Samsung og Sony forlengst har introdusert kompakte systemkameraer uten speil, har Nikon vært passive frem til nå, mens Canon fortsatt ser det an. Fra Nikon er det snakk om de to modellene J1 og V1. Begge modeller er utstyrt med en helt ny cmos-sensor i det helt nye formatet, CX, som måler 13.2 x 8.8 mm og har 10.1 megapiksler. Brennviddeforlengelsen er 2,7x.

Begge modellene et nytt, revolusjonerende autofokussystem, som gjør Nikon 1 til verdens raskeste kameraer. Kameraet skifter omgående mellom fasedetekterende og kontrastbasert autofokus. EXPEED 3-prosessoren gjør det mulig å ta opp kontinuerlig med 60 bilder i sekundet ved full oppløsning.

Sammen med de to modellene lanserer Nikon fire objektiver til systemet. Det er 1 NIKKOR 10mm F2.8, 1 NIKKOR VR 10-30 F3.5-5.6, 1 NIKKOR VR 30-110mm F3.8-5.6 og 1 NIKKOR VR 10-100mm F4.5-5.6 PD-ZOOM. Toppmodellen V1 koster 7190 kroner inklusive objektivet på 10-30 mm, mens J1 koster 4990 med det samme objektivet.

Vi har fått muligheten til å ta litt actionbilder med toppmodellen som har innebygd elektronisk søker, under en enkeltstart i VM i sykling. Du kan se tre av bildene nedenfor.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev