Cookies- og Brukervilkår

Robust Nikon blir enda bedre

Det nye AW110 klarer ned til 18 meters dybde og har OLED-skjerm. Nikon har også forbedret en rekke andre COOLPIX-modeller og kommer med en ny vidvinkeloptikk.

  • 29.01.2013

Den japanske fotomessen CP+ er i full gang med en rekke nyheter, der særlig Nikon serverer et bredt utvalg av nye kompaktkameraer. Først og fremst er det kommet et nytt robust flaggskip i form av COOLPIX AW110, som kan være med helt ned på 18 meters dybde, mens det er støtsikkert nok til å bli sluppet fra to meter.

En annen markant forbedring i forhold til forgjengeren er en ny lyssterk og kontrastrik OLED-skjerm med en oppløsning på 614 000 punkter. Objektivet dekker 28 mm til 140 mm, og den bakgrunnsbelyste cmos-sensoren har en oppløsning på 16,0 megapiksler. Det er innebygd gps og wi-fi. COOLPIX AW110 fås i fargene kamuflasje, blå, svart og oransje, og har en veiledende pris på 2890 kroner.

Nikon er også klar med det lille COOLPIX S31, som kan være med ned på fem meters dybde. Det koster bare 890 kroner og er altså opplagt som hele familiens feriekamera. Det er støtsikkert fra 1,2 meter, og blitsen sitter i midten. Det har 3x optisk zoom og en oppløsning på 10,0 megapiksler.

Det kraftige zoomkameraet COOLPIX P520 er også blitt forbedret i forhold til forgjengeren. Det har fortsatt 42x optisk zoom, som dekker 24 mm til 1000 mm, men nå er det kommet en bakgrunnsbelyst cmos-sensor med en oppløsning på 18,1 megapiksler. P520 har en fleksibel skjerm på 3,2 tommer, og koster 3490 kroner.

Nikon har også lansert vidvinkelobjektivet AF-S NIKKOR 18–35mm F3.5–4.5G ED, som er rettet mot full-frame-kameraer. På f.eks. D600 klarer det altså en heftig vidvinkel på 18 mm. Det veier bare 385 gram og har en veiledende pris på 5890 kroner.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev