Cookies- og Brukervilkår
Sony A6300

Verdensrekorden i hendene

Sonys nye Alpha6300 har rekordmange fokuspunkter og verdens raskeste autofokus. Vi har hatt det i henderne, og her setter vi fokus på fokussystemet.

  • 15.02.2016

Alpha6300 har verdensrekord i antall fokuspunkter med 425 punkter fordelt jevnt over hele APS-C-sensoren. De 425 punktene bruker faseforskyvning, men det er også 169 punkter, som bruker kontraster for å stille skarpt.


Fasedeteksjonen kan måle avstanden nøyaktig til der man vil stille skarpt, mens kontrastbasert fokus justerer etter den største kontrasten, som er der, hvor det er skarpest. De to systemene jobber sammen, og det gir blant annet en meget kort fokussøketid på 0,05 sekund, noe som også er en verdensrekord.

Den heftige hastigheten blir blant annet gjort mulig ved hjelp av en bildeprosessor, som kan behandle data meget hurtig, og en sensor, der ledningslaget er gjort tynnere, slik at fotodiodene kan lages større og signalveien er blitt kortere.

Systemet har også mange andre fordeler. Det utnyttes av det såkalte 4-d-fokussystemet som ikke nøyer seg med å se på avstand og kontraster, men også forutsier, hvor et bevegelig motiv er på vei.

Det gjør også at man kan knipse 11 bilder i sekundet med følgefokus slått på, og 8,0 bilder i sekundet ved liveview. Her kan du se en kort video, hvor vi har hatt det raske kameraet i hendene og prøver ut noen av fokusfeaturene. Det mest bemerkelsesverdige er at fokuspunkterne tar tak meget raskt, og at liveview er helt uten forsinkelse. Vi kommer naturligvis tilbake med en grundigere test.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev