Cookies- og Brukervilkår
Canon HF10

Canon HF10

Når man først har opplevd bilder på HD-tv, er det ikke morsomt å gå tilbake til de gamle, kornete tv-bildene. HF10 er Canons tilbud til hvordan man løfter hjemmevideoen opp på det nye nivået med opptak i ekstrem full HD-opplåsning.

  • 28.11.2008

Her er Canons forslag til et videokamera som gjør avansert HD-video lett å bruke. Det kan ta opp i en oppløsning på 1920 x 1080 piksler ved et progressivt signal, noe som tilsvarer Full HD. Det gir detaljerte bilder.

Opptakene lagres på SD-kort eller i det innebygde minnet på 16 GB, som kan inneholde to timer. HF10 kan dessuten stilles om til å ta bilder på 3,1 megapiksler.

Kameraet er enkelt å forstå. På høyre side velges om man vil spille inn eller avspille, og om det skal være foto eller video. De har hver sin utløserknapp. Kameraet har dessverre ingen søker, men under lcd-skjermen sitter det knapper til de viktigste kamerafunk sjonene, så man kan holde kameraet i to hender og dermed få nesten like rolige bilder som hvis man brukte en elektronisk søker.

Canon HF10

Siden zoomen på objektivet er begrenset til 12x og leveres med optisk bildestabilisering, fikk vi ganske rolige opptak uten de helt store bevegelsene. Innstillingsmulighetene er begrensede på en kameratype som denne, men det har det som behøves, som f.eks. motlyskompensasjon og manuell hvitbalanse.

Kameraet har innebygd blits til bilder samt en videolampe som rekker et par meter fram, og også fungerer fint til oppmykning av skygger. Lyden tas opp i stereo, og man kan koble til både en løs mikrofon og hodetelefoner, noe som er uvanlig i denne klassen.

En detalj man også kommer til å sette pris på, er det automatiske objektivdekselet. Lading av batteriet gjøres ved å koble en kabel til kameraet, noe som har den fordelen at laderen tar minimal plass i feriebagasjen.

Flott skarphet

HD stiller ekstra krav til bildekvaliteten, men både eksponering og autofokus er god og presis, og den optiske bildestabiliseringen er til god hjelp. Skarpheten er forrykende, og bildebrikken, som er av cmostypen, er fantastisk kornfri, selv i svakt lys. Lydkvaliteten er også fin. Stemmer både foran og bak kameraet går fint igjennom, og vindstøy er under kontroll.

Kameraer som HF10, som tar opp på flash-minne, er litt mindre og lettere enn andre. Men det blir også dyrere når man bruker flash-minne fremfor f.eks. å bruke en harddisk, som inneholder bevegelige deler.

HF10 leveres med programmet Pixela ImageMixer til beskjeden redigering, men kan også brukes med programvare som støtter AVCHD, som f.eks. programmet Pinnacle Studio 11.

Konklusjon

Et lekkert lite kamera som er lett å komme i gang med, og som vil oppfylle alle vanlige krav til hjemmevideo. Både bilde- og lydkvalitet blir imponerende flott når det kommer opp på en stor tv-skjerm.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev