Cookies- og Brukervilkår
Creative Vado HD

Test av Creative Vado HD

Dette lille lommekameraet kan ta opp i HD. Det er et friskt pust på videokamera-markedet og er både artig og anvendelig. I forhold til prisen er kvaliteten svært god, og det er lett å bruke.

  • 08.06.2009

Creative lanserer ofte nye og annerledes elektroniske dingser. Vado HD er et lite lommekamera som kan ta opp i HD i st rrelsen 1280 x 720 piksler. Det er altså ikke snakk om Full HD med en oppløsning på 1920 x 1080 piksler, men det ville også være for mye å forlange til prisen.

Kameraet er ikke større enn at det kan ligge i en skjortelomme, og når man får det i hånden første gang, kan man faktisk bli i tvil om hvorvidt det er snakk om en telefon eller et kamera.

Creative Vado HD

Vado HD har ganske få knapper. Her er det faktisk bare en knapp til å ta opp og navigere, en avspillingsknapp og så en avbryter. Det er ikke optisk zoom, men et fast objektiv med fast fokus og med 2x digital zoom. Det er en liten skjerm på 2,0 tommer og tilkobling til HDMI og usb.

Videokvalitet på det jevne

Kameraet kan ikke ta stillbilder uten videre. Hvis man allikevel vil ha et, må man hente det fra et av filmbildene. Det sier seg selv at bildekvaliteten er svært dårlig, for oppløsningen er bare på 0,9 megapiksler.

Kvaliteten på videoopptakene er i orden når man tar kameraets pris og størrelse i betraktning. I svak belysning er det en del bildestøy, men i godt lys er opptakene gode nok. Selv om kameraet tar opp i HD, er bildekvaliteten likevel ikke bedre enn de opptakene man ofte får med et videokamera uten HD.

Les resten af artiklen i DIGITAL FOTO nr. 09/2009

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev