Cookies- og Brukervilkår

Videokamera til entusiasten

Canon er klar med det nye videokameraet XC10, med stor sensor og mulighet for å ta opp i 4K, og det er også godt egnet til bilder.

  • 08.04.2015

Ifølge Canon er det nye XC10 like godt egnet til video og stillbilder, og det nye kameraet kan ta opp video i 4K på 3840 x 2160 piksler samt ta bilder på 12,0 megapiksler. 4K-opptakene lagres på de raske CFast 2.0-kortene, mens opptak i Full HD og bilder lagres på SD-kort.

Kameraet har en nyutviklet cmos-sensor på 13,2 x 8,8, som er samme størrelse som i Nikons systemkameraer, og ifølge Canon skal bildekvaliteten være høy, med samme fargegjengivelse som i de profesjonelle Cinema-kameraene. Det har et objektiv med 10x zoom, som tilsvarer 27,3-273 mm.

Både håndgrep og den berøringsfølsomme lcd-skjermen er fleksible, noe som gjør det lettere å filme fra spesielle vinkler. Dessuten er det innebygd wi-fi, så man kan fjernbetjene XC10 fra en smarttelefon eller et nettbrett. XC10 har en veiledende pris på 19 790 kroner og kommer i salg i juni.

Skal det være enda heftigere, har Canon også lansert Cinema-kameraet EOS C300 Mark II, som også kan filme i 4K, og der man kan skifte ut optikken. Prisen for det profesjonelle kameraet, som kommer på markedet i september, er 169 990 kroner.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev