Cookies- og Brukervilkår
Panasonic Lumix DMC-FZ38

Test av Panasonic Lumix DMC-FZ38

Den nye modellen fra Panasonic kan få selv den mest dedikerte speilrefleksbruker til å nøle når feriebagasjen skal pakkes. Bildekvaliteten er ganske nærme speilrefleksnivå, og zoomområdet er intet mindre enn forrykende.

  • 16.12.2009

Vi har sett nærmere på et kompaktkamera som byr på et usedvanlig godt objektiv. Og nettopp objektivet er en av de viktigste grunnene til at vi gir en av de høyeste karakterene til et kompaktkamera noensinne.

For det første er det zoomområdet, som går fra kraftig vidvinkel på 27 mm til kraftig tele tilsvarende 486 mm. Det tilsvarer hva mange profesjonelle naturog sportsfotografer bruker. Samtidig kan man nå gjennom hele zoomområdet på 2,7 sekunder, mens objektivet beveger seg minimalt og bare endrer lengde med maksimalt to cm når man zoomer. For det andre er det bildestabilisatoren i objektivet. Den tar ganske hardt i, så man kan ta bilder håndholdt tre til fire lukkertrinn lengre enn hva som er normalt.

Sist, men ikke minst, er det bildekvaliteten. Det er ingen fortegning å se, og skarpheten holder seg flott over hele zoomområdet, selv ved full blender.

Optimerer innstillinger

Objektivet støttes godt opp av en lang rekke glimrende automatiske funksjoner. Motivprogrammene er ganske enkle å bruke, mens en rekke andre funksjoner skal stilles inn ved trykk på knapper som reagerer langsommere enn når man bruker et programhjul. Funksjonen iA analyserer motivet og finner selvutavomdetertaleom f.eks. et makrobilde, en solnedgang eller et portrett. Deretter optimerer det kamerainnstillingene presist etter det. Den motivtypen som kameraet velger å bruke vises som et smart, lite ikon øverst til venstre på kameraets skjerm eller søkerbilde.

Opp til og med ISO 400 er bildene flotte og finkornede selv i svakt lys. Deretter trer støyreduksjonen til, så et tap av små detaljer blir mer synlig enn store korn. Alt i alt er de høye ISOverdiene på linje med de beste konkurrentene i klassen.

Les resten af artiklen i DIGITAL FOTO nr. 18/2009

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev