Cookies- og Brukervilkår

Flotte bilder av vinterdyr

Slik tar du flotte bilder av vinterens dyr og fugler. Vi viser deg hvordan du innstiller kameraet. Vi viser deg også smart ekstrautstyr du kan bruke, og gir tips om komposisjon.

  • 05.12.2012

Last ned filen her - bare for abonnenter

Når det er kaldt og det ligger snø på bakken, har dyrene problemer med å finne mat. Det gjør dem til et opplagt mål for fotografer, som ved hjelp av for kan styre hvor dyrene skal oppholde seg.

Hvis bakken blir hard av kulde, og det ligger et tykt snødekke, får dyr og fugler problemer med å finne føde. Og er det lett tilgjengelig mat i området, drister de seg gjerne tett innpå mennesker. Det kan man utnytte som fotograf, slik at man på denne tiden kan komme nærmere dyrene enn ellers. Med litt for kan du styre hvor dyrene skal være, og da kan du ligge med telen på avstand og fyre løs.

Skal bildene bli svært gode, gjelder det å utnytte kameraets autofokus fullt ut. På mange nyere kameraer kan du koble til hjelpepunkter eller jobbe med spesielle fokussoner, så bildene blir skarpe selv om dyrene beveger seg. I denne artikkelen lærer du hvordan du innstiller kameraet, og vi viser også smart ekstrautstyr du kan bruke, og gir tips om komposisjon.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Slipp kabler


Slipp unna irriterende ledninger som bare er i veien. De smarte, trådløse hodetelefonene med innebygget mikrofon kobles enkelt til telefonen, et nettbrett, iPad eller datamaskin via Bluetooth.
Les mer

Bli ekspert i Photoshop

Lær alt om Photoshop og Elements. En fantastisk 144 siders bok med de beste kursene, over 100 profesjonelle tips samt CD med videoer, prøveark og lenker til programmer.

Bestill Photoshop-skolen inkl. CD her

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Delta i månedens fotokonkurranse

Delta i fotokonkurransen. Send inn ...

Lær alt om Photoshop og Elements. En ...

Lille og smart Bluetooth-tastatur

Enkel og rask bildebehandling på farten. Nå ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Skjult videokamera

Den funksjonelle kulepennen tar opp digital ...

Den beste boken til fotografer

Stor fotobok med CD. Boken går i dybden med 18 ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss