ON1 Effects 2020

ON1 Effects 2020 fungerer med både Windows- og Mac-maskiner.

6 flotte effekter du må prøve i ON1 Effects

Med programmet ON1 Effects kan du gi bildene dine et helt nytt uttrykk på noen få sekunder. Her har du seks effekter du må prøve på bildene dine.

12. april 2021 av Kristoffer Engbo

Programmet ON1 Effects gjør det ekstremt enkelt å utføre avanserte justeringer på noen få sekunder.

Programmet, som fås til både Mac- og Windows-maskiner, har nemlig mer enn 300 ferdige innstillinger du kan bruke på dine egne bilder med noen få klikk.

Få ON1 Effects gratis i Fordelssonen

Akkurat nå kan du som abonnerer på Digital, FOTO få en fullversjon av ON1 Effects 2020 helt gratis. Du kan altså bruke programmet akkurat så lenge som du vil.

Last ned eksemplaret ditt av programmet her.

ON1 Effects fungerer som et selvstendig program, men også som programtillegg til Lightroom og Photoshop. 

>Les også: Slik lager du timelapsevideo

Programmet er fullt av flotte effekter. Her har du seks av favorittene våre, som du kan prøve aller først.

1. Sun Glow - SG5

Når du bruker denne forhåndsinnstillingen, hvor kontrasten dempes og fargene blir varmere, får du et stemningsfullt uttrykk. Den legger også på lysreflekser så det ser ut som om solen skinner inn i objektivet.

Under til venstre ser du originalbildet og til høyre har vi gitt det forhåndsinnstillingen SG5, som du finner ved å velge Presets og kategorien Sun Glow. Du kan flytte på streken i midten for å se mer av de to bildene.

2. Color Grade - CG16

Her får bidene en spesiell grønnblå tone og mer kontrast. Dessuten dempes fargene så de ikke blir så mettede.

Du finner effekten i kategorien Color Grade.

3. Vivid Landscape - VL10

Med denne forhåndsinnstillingen blir de grønne fargetonene blåere, og detaljnivået øker. Det passer godt til klassiske landskapsbilder med grønne enger og blå himmel.

Effekten kan imidlertid bli litt kraftig, men som med alle forhåndsinnstillinger i ON1 Effects kan du dempe den med Opacity når den er lagt til. I bildet til høyre under har vi satt Opacity til 65.

4. Color Fil - CF16 Kodak Kodachrome 64

Du får flere presets som simulerer farger, kontrast og korn fra gamle analogfilmer med ON1 Effects. Kodak Kodachrome 64 gir mer kontrast og forsterker rødlige farger.

5. B&W Modern - B2

Du kan velge mellom mange svart-hvite forhåndsinnstillinger i ON1 Effects 2020. Denne, som heter B2, er godt egnet for portretter, for den fremhever hudtonene og gir litt kontrast.

Med en vignettering gjøres hjørnene mørkere slik at det blir mer fokus på midten, hvor ansiktet typisk befinner seg.

6. Retro - R8

ON1 Effects kan få bildene dine til å se ut som om de ble tatt for mange år siden. Programmet kan også legge på strukturer med riper og lignende, som i denne forhåndsinnstillingen, som du finner i kategorien Retro.

Som abonnent på Digital FOTO kan du hente programmet, der har en værdi af 395 kroner, gratis i Fordelszonen. Du kan bruge programmet, så længe du vil, men du skal skynde dig at hente det, for du kan kun gøre brug af tilbuddet indtil den 31. maj.

Hent programmet her.

Kanskje du er interessert i...