Apple Final Cut Pro X

Apple er klar med Final Cut Pro X

Så er endelig en ny utgave av Apples store videoredigeringsprogram klart. De kaller det selv for en revolusjon og det største fremskrittet innen profesjonell videoredigering siden første utgave av programmet kom i 1999.

Det store videoredigeringsprogrammet er blitt gjenoppbygd fra grunnen. Det understrekes også av at Final Cut Pro har gått rett fra versjon 7 til versjon ti, som X’en i programnavnet står for. Programmet støtter nå 64 bit-maskiner, så man blant annet kan utnytte mer enn fire gigabyte ram i datamaskinen.

En av de helt store nyhetene er en magnetisk tidslinje, som betyr at man enkelt kan flytte rundt på alle klippene sine, da alle andre opptak i filmen tilpasser seg til den nye plasseringen. Forlenger man et klipp, tilpasses de etterfølgende på samme måte, slik at man ikke må flytte rundt på dem også.

Final Cut Pro X sørger også for å organisere opptakene så snart de hentes inn i programmet. Det kan f.eks. finne personer og sjekke om det er snakk om vidvinkel- eller næropptak. Final Cut Pro X kan kjøpes Mac App Store, der man henter det ned til en Mac med det samme, for 1890 kroner.

Kanskje du er interessert i...