DxO klare med ny raw-konverter

DxO er ute med programmet OpticsPro 11. Det er den siste versjonen av selskapets effektive raw-konverter, der ikke minst støyreduksjonen skal utfordre Adobe.

6. juni 2016

Det franske programvareselskapet DxO har tradisjon for å lage seriøse bildebehandlingsprogrammer med høy effektivitet. Nå er franskmennene ute med ellevte versjon av programmet OpticsPro. Forgjengerens støyreduksjon har tidligere tatt oss med storm, og franskmennende lover at funksjonen nå er blitt enda bedre. Det høres ut som en direkteutfordrer for Adobes Camera Raw og Lightroom – og vi klarer nesten ikke vente med å prøve det.

DxO OpticsPro 11 har også fått en spesiell spotmålende innstilling. Den skal avgrense effekten av en justering innenfor et toneområde man selv kan definere. Dessuten er det kommet en automatisk korreksjon for røde øyne.

Som i forgjengerne til dette sterke programmet er det mulig å lage automatisk objektivkorreksjon, hvor man kan rette optiske feil i bildene, slik som kromatisk abberasjon og fortegning. Du kan laste ned en gratis prøveversjon av programmet her.

Kanskje du er interessert i...