Looks i Luminar 3

Med bare ett klikk på forhåndsinnstillingen Warm Sunset blir fargene kraftigere, og det kommer fram flere detaljer i høylys og skygger.

© Digital FOTO

Enkel bildebehandling med forhåndsinnstillinger i Luminar 3

Med forhåndsinnstillinger får du avansert justering av bildene dine med ett klikk i bildebehandlingsprogrammet Luminar 3. Se hvordan du bruker dem og lager dine egne.

19. mai 2020 av Kristoffer Engbo

Bildebehandlingsprogrammet Skylum Luminar 3 byr på mange justeringsmuligheter. Men du trenger ikke justere på en haug av skyveknapper hver gang du vil behandle et bilde.

Luminar 3 har nemlig en solid håndfull med integrerte forhåndsinnstillinger, kalt Looks, og hver av dem byr på mange forskjellige justeringer du kan legge til med bare ett klikk.

Det følger med mer enn 60 Looks i Luminar 3, og de er delt opp i kategorier som passer til for eksempel landskap eller portretter. I tillegg kan du lage dine egne og bruke favorittinnstillingene dine om igjen.

Her kan du se hvordan du bruker de integrerte og lager dine egne Looks i Luminar 3.

>Les også: 5 gode grunner til å fotografere i råformat

Slik bruker du forhåndsinnstillinger i Luminar 3

Forhåndsinnstillingene i programmet blir vist som miniatyreksempler nederst i brukergrensesnittet. Kan du ikke se panelet i nederst, velger du View og Show Looks Panel.

Nå kan du klikke på en av miniatyrene for å overføre justeringene til bildet.

Landscape Looks i Luminar 3

Ved Luminar Looks kan du velge kategori, for eksempel Landscape til landskapsbilder. Når du har valgt en forhåndsinnstilling, kan du eventuelt dempe effekten med skyveknappen Amount på miniatyren.

© Digital FOTO

>Les også: Tips for flottere bilder av solnedgangen

Slik lager du dine egne Looks i Luminar 3

Du kan enkelt lagre dine egne favorittinnstillinger i Luminar 3 og bruke akkurat de samme justeringene på andre bilder. Dermed kan du også gi bildene dine en bestemt stil.

For å lagre justeringene som et Look markerer du et bilde. Velg modulen Edit. Gjør justeringene dine med skyveknappene på siden, til du synes at bildet ser bra ut.

Nederst på høyre side klikker du på Save Luminar Look.... Gi forhåndsinnstillingen din et navn og klikk på Save.

Lagre Looks i Luminar 3

Du lagrer alle justeringene dine som en forhåndsinnstilling ved å klikke på Save Luminar Look....

© Digital FOTO

Etterpå finner du dine egne forhåndsinnstillinger i kategorien User Luminar Looks, som du kan velge i panelet nederst i brukergrensesnittet ved Luminar Looks.

Her klikker du bare på miniatyren for å bruke de samme justeringene på et annet bilde.

Kanskje du er interessert i...