Enklere bildebehandling med ACDSee Pro 7

ACDSee er klar med en ny utgave av sitt avanserte organiserings- og bildebehandlingsprogram, der det blant annet er blitt enklere å justere flere bilder.

7. oktober 2013

ACDSee er et klassisk program når det gjelder organisering av bilder, og den profesjonelle utgave, som blant annet inneholder en fullblods raw-konverter er nå klar i versjon 7. Nytt er blant annet at man kan fjerne f.eks. flekker non-destruktivt, og til og med kan man kopiere justeringene fra et bilde til et annet, noe som er fordel hvis der har sittet støv på bildesensoren, som går igjen på flere bilder. At man arbeider non-destruktivt betyr at man alltid kan gå tilbake til det originale bildet.

Nå kan man også bruke forløp med forskjellige justeringer i, så man f.eks. gjør en himmel mørkere. Dette vriker også non-destruktivt. I tillegg kan man male skarphet og detaljer frem i bestemte områder ved hjelp av en pensel.

ACDSee Pro 7 kan nå også bre seg over flere skjermer, så du kan se bilder i fullformat på den ene, mens menyer og paletter er fremme på den andre. Det er også kommet en Info-palett som raskt gir oversikt over de viktigste fotoinnstillingner på det valgte bilde. Her kan man blant annet se lukkertid, blendr, ISO-verdi samt den valgte lysmålingsmetoden.

Programmet koster drøye 1100 kroner, og har man en tidligere versjon, kan man oppgradere fra 349 kroner.

Kanskje du er interessert i...