Fargestyring i absolutt toppklasse

Med nyheten i1Photo Pro fra X-Rite er fotografen sikret optimale farger på alt fra skjerm til utskrift.

8. april 2011

De fleste fotoentusiaster kjenner til at fargene på bildene ikke matcher virkelighetens, og at de bare ikke ser helt riktige ut på skjermen uansett hva man gjør. For ikke å snakke om utskriftene, der nyansene ikke akkurat er midt i blinken.

Slike frustrasjoner kan fjernes med fargestyring. Firmaet X-Rite er klar med en spesiell pakke som er målrettet mot profesjonelle fotografer og krevende fotoentusiaster. Nyheten 1Photo Pro kan nemlig både klare å få kalibrert kamera og skjerm, og opprette de helt riktige skriverprofilene, slik at fargene er de samme fra fotografering til utskrift.

Pakken inneholder blant annet fargekartet ColorChecker Classic med 24 farger, som brukes til å kalibrere kameraet med. Fargemåleren i1Pro Spectrophotometer brukes til å kalibrere både skjermen og utskrift, og programmet ColorChecker Camera Profiling Software sørger da for å opprette de nøyaktige fargeprofilene, så hele fargestyringen kjører optimalt.

i1Photo Pro kan også sørge for korrekte farger på en projektor, og det er muligheter for å matche Pantone-farger til grafikere. Du kan lese mer her

Kanskje du er interessert i...