Fjern støy i bildene på rekordtid

Programmet Neat Image kan nå bruke grafikkortet til å fjerne støy og korn langt raskere enn før.

6. mai 2011

Firmaet ABSoft tenkte kreativt da de ville finne en bedre vei til å bekjempe fargestøy og korn fra bilder tatt med høye ISO-verdier. De har nemlig tatt i bruk grafikkortet, fordi det kan utføre de tunge beregningene med rekordfart sett i forhold til den vanlige prosessoren på datamaskinen.

Ifølge firmaet kan den nye versjon 7 av Neat Image derfor trylle vekk støyen opp til syv ganger raskere enn ellers. ABSoft bruker den såkalte CUDA-teknologien for å komme opp i den høye toppfarten, så man må ha et grafikkort fra produsenten nVidia før det virker. De er heldigvis svært utbredte.

Den nye versjonen av Neat Image har også fått en rekke andre forbedringer. Blant annet er programmet blitt bedre til automatisk å lage en profil som fjerner støyen mest optimalt. I tillegg kan det nå fjerne støy på bilder i 32-bit, som brukes når man arbeider med HDR-bilder.

En selvstendig Home-versjon av programmet koster cirka 279 kroner, mens Pro-utgaven koster 479 kroner. Du kan også få det som plug-in til Apple Aperture og Elements samt Photoshop. Prisen for en plug-in til Photoshop er 549 kroner. Du kan lese mer og kjøpe nyheten her.

Kanskje du er interessert i...