Forbedret raw-konverter fra DxO Labs

Skarpheten når nye høyder uten å ødelegge de slørede områdene i den nyeste versjonen

29. november 2011

Firmaet DxO er klar med en ny versjon av sin raw-konverter Optics Pro 7, der det er godbiter til fotoentusiasten både når det gjelder bildekvalitet og hastighet. Den spesielle Lens Softness-funksjonen som kompenserer for uskarphet i objektivene, er blitt forbedret, slik at den nå automatisk sørger for ikke å påvirke de slørede Bokeh-områdene.

Samtidig er verktøyet Unsharp Mask blitt kraftigere, fordi man nå selv kan justere forløpet av økt skarphet fra midten til kanten på bildene. En tredje lekkerbisken er en forbedret utgave av funksjonen Protect Saturated Colors, som kan hente frem detaljer i svært mettede farger.

Programmet har også fått høyere tempo. Det skal f.eks. gå fire ganger raskere når man setter Optics Pro 7 til å behandle en gruppe med raw-bilder via Batch-funksjonen. En annen velkommen nyhet er muligheten for å behandle en raw-fil uten å måtte lage et prosjekt først.

Programmet kan åpne raw-filer fra nye, populære kameraer som f.eks Fujifilm X100, Sony Alpha77 og NEX-C3 samt NEX-5N. Det kan kjøpes eller hentes som prøveversjon fra den 30. november her. Og så kan du spare 33 prosent hvis du handler før den 24. desember.

Kanskje du er interessert i...