6 apper fotografen må ha på smarttelefonen sin


© Shutterstock

6 apper fotografen må ha på smarttelefonen sin

Vi har samlet favorittappene våre for Android og iOS. Med disse appene får du blant annet et bedre kamera på mobiltelefonen, lekre effekter og hjelp til å ta bedre bilder med det "ekte" kameraet ditt.

8. januar 2018 av Kristoffer Engbo

App 1: PhotoPills

Denne appen er til stor hjelp når du er på fototur med det "ekte" kameraet ditt. Du kan se hvor solen befinner seg på et gitt tidpunkt, og når det er tid for blåtimen og den gylne timen. 

PhotoPills kan også regne ut dybdeskarpheten for kameraet ditt, brennvidden, benderen og avstanden, og det er mange andre muligheter.

PhotoPills koster 109 kroner for iOS og Android, og du kan laste den ned her.

App 2: Lightroom CC

Den mobile versjonen av Lightroom har ikke bare mange bildebehandlingsmuligheter, men også en kameradel som gjør at du kan ta raw-bilder hvis telefonen din støtter det, og justere ISO-verdi, lukkertid med mer. 

Har du et abonnement på Lightroom, blir bildene dine synkronisert automatisk med Lightroom CC på datamaskinen. 

Appen er gratis, og du kan laste den ned her.

Les også: Den beste appen for bilderedigering

App 3: RNI Films

I analoge dager var filmtypen du brukte, avgjørende for hvordan det ferdige bildet så ut. Noen filmer ga kraftige farger, andre var gode for hudtoner, og svart-hvitt-film hadde også sitt uttrykk. 

Med appen RNI Films fra Really Nice Images kan du bruke effektene fra de analoge filmene på bildene dine på telefonen. 

Det er mange filmtyper å velge mellom i denne gratis-appen, og du kan kjøpe enda flere i appen, som bare finnes for iOS, og som du kan laste ned her.

> Få full kontroll på Photoshop og Lightroom med kursboken vår, Photoshopskolen. Akkurat nå får du boken og 2 utgaver av bladet Digital FOTO rett i postkassen for bare 49 kroner

App 4: Snapseed

Denne gratis-appen fra Google byr på bildebehandling der du kan velge mellom forskjellige forhåndsinnstillinger. Den gir deg også mange muligheter for å gjøre egne justeringer på farger, lys, skarphet og mer. 

Du kan også gjøre justeringer i begrensede områder med appen, som kommer til både iOS og Android, og som du kan laste ned her.

App 5: GoPro Quik

Denne appen er gratis og lager små videohistorier av bildene og filmklippene du har liggende på telefonen. 

Den kan lage dem automatisk ved å sette sammen opptak fra et bestemt sted eller en periode, og det blir lagt på musikk og tekster på videoene, som du kan endre senere. 

Du kan selvfølgelig også opprette dine egne videohistorier. Appen laster du ned her for Android og her til iOS.

App 6: Prisma

Med noen få trykk på skjermen kan du gjøre om dine egne bilder til kunstverk i appen Prisma. 

Det er mange forskjellige forhåndsinnstillinger å velge mellom, så du kan gjøre om bilder til strektegninger, tegneserier eller klassiske malerier. 

Appen er gratis, og du kan laste den ned til Android her og til iOS her.

> Les alt om gode fotoprogrammer til telefonen her

Kanskje du er interessert i...