7 tips til bedre Instagram-bilder

7 tips til bedre Instagram-bilder

7 tips til bedre Instagram-bilder

Hvis bildene dine på Instagram mangler det siste touchet for å bli helt strøkne? Her får du sju enkle tips til å bruke din kameramobilen til bedre Instagram-bilder.

1) Gå efter detaljene 

Unngå alltid å gå etter de store, vide bildene som viser mest mulig. 

En ferie, en by eller en begivenhet kan i like høy grad formidles gjennom enkle detaljer, som skiller seg ut.

2) Ta et skritt tilbake 

Hvis du er i et rom og vil forevige en person eller en ting, så prøv å gå ut av rommet og få med enten døråpningen eller vinduskarmen, og bruk dem som ramme rundt motivet ditt. 

Det kan gi et ganske magisk innblikk til en annen verden.

3) Velg den riktige appen

Velg den redigeringsappen, som passer til temperamentet ditt. For eksempel VSCO Cam er en favoritt hos mange, siden filtrene ikke er så voldsomme. Det samme gjelder Afterlight. 

Men hvis du liker bedre å sitte og redigere detaljer og tilpasse, skal du kanskje i stedet velge Lightroom eller Camera+. SKRWT har for øvrig linsekorreksjon.

> Les alt om gode fotoprogrammer til telefonen her

4) Følg mørket 

Normalt ser man etter det helt riktige lyset, men det kan være minst like viktig å se etter mørket. Finn ut av hvor motivet ditt ikke er opplyst, og bruk det. 

Husk at du kan skifte fokus fra forgrunn til bakgrunn eller omvendt ved å trykke på skjermen ¬– i hvert fall på de fleste smarttelefoner.

7 tips til bedre Instagram-bilder

5) Hold stilen 

Unngå å skifte altfor mye mellom filtre og stilarter. Det er mest effektfullt, hvis Instagram-bildene dine er i noenlunde samme stil og ikke skifter fra en hvit drømmende look til et kontrastfylt rått utseende. 

Ikke bli fristet av for mange filtre, men prøv å være konsekvent og holde deg i samme tone.

6) Bruk statistikkene 

Hvis du vil bruke Instagram litt mer målrettet, er Iconosquare et godt verktøy. 

Her kan du registrere deg og undersøke når du skal poste bildene dine for flest likes, og se hvilke av bildene dine som tar av, og mye mer.

7) Fram med nettet 

Gå inn i Innstillinger og Bilder & Kamera på telefonen. Her kan du slå på funksjonen ”Rutenett”. Det betyr at du får fram et nett, når du bruker kameraet, som kan hjelpe deg med å komponere bildet ditt – f.eks. ut fra tredjedelsregelen.

Kanskje du er interessert i...