Fjernstyr speilreflekset på en ny måte

Avansert App til iPhone kan utløse kameraet på et hav av nye måter via ledning.

2. mai 2012

Det finnes allerede en rekke glimrende såkalte Apps til å fjernstyre et speilrefleks fra en iPhone, men som regel krever det et trådløst nettverk. Med Triggertrap Mobile ordnes kommunikasjonen med en ledning, så det er alltid klart til bruk – selv ute i den fjerneste avkrok av naturen.

Men det er ikke nyhetens eneste fordel. Triggertrap Mobile App har nemlig et nærmest overveldende antall måter å utløse kameraet på. Det er den velkjente Time Lapse, der det tas bilder med et bestemt intervall imellom, som deretter kan samles til en videofilm. Du får også den nytenkende funksjonen Eased Timelapse, hvor de enkelte bildene tas med et varierende intervall, så ting utvikler seg relativt mye raskere i begynnelsen av filmen og litt langsommere mot slutten. Altså en form for automatisk temposkifte.

Det er også andre spennende funksjoner. Kameraet kan f.eks. utløses hvis det registreres en bevegelse eller et slag, og med Triggertrap Mobile App kan du også ta opptil 19 forskjellige eksponeringer til f.eks. HDR-bilder. Den koster 65 kroner i App Store. Foruten App-en må du kjøpe Triggertrap Mobile Dongle for å kunne koble iPhonen til kameraet – den koster samme beløp. Du kan lese mye mer her på engelsk.

Kanskje du er interessert i...