Gi iPhone-kameraet nytt liv

Med Camera Awesome kan du lysmåle fra ett område i motivet og samtidig fokusere et helt annet sted.

7. mars 2012

Kameraet i iPhone 4S byr på høy bildekvalitet, men det er ganske begrenset når det kommer til innstillinger og mer avanserye funksjoner. Men det kan du nå rette på helt gratis ved hjelp av den nye App´en Camera Awesome.

Den er laget av SmugMug, som også står bak det flotte online-fotogalleri ved samme navn. For fotoentusiasten er den store fordelen med Camera Awesome at man ved hjelp av to fingre kan innstille kameraet til å lysmåle fra ett område og stille skarpt et annet sted. Vi har testet det, og det virker glimrende i praksis.

En annen velkommen funksjon er muligheten for å sette samen flere forskjellige typer hjelpelinjer på skjermen. Man kan også velge å ta seriebilder eller ta flere bilder med en intervall på opptil 60 sekunder. Her er det også innebygd i bildebehandlingen alt fra funksjonen Awesomize, som automatisk forbedrer bildene dine, til en rekke forskjellige effektfiltre. Du kan lese mer her eller hente Camera Awesome fra App Store. Den kan brukes til både iPhone, iPod touch og iPad, men krever at du har installert iOS 4.3 eller nyere.

Kanskje du er interessert i...