Google Photos er populær

Google Bilder: 24 milliarder selfies på 1 år

Google Bilder, eller Google Photos, ble lansert 28. mai 2015, og i løpet av det første leveåret har fototjenesten hatt stor suksess. Det siste året har mer enn 200 millioner brukere lagret bilder tilsvarende 13,7 petabyte på Googles servere. 24 milliarder av disse bildene er selfies - det har Google fastslått ut fra Photos' automatiske merkelappsystem, som har lagt til "labels" mer enn 2 billioner ganger.Bildesamlingen er allerede nå så enorm at det ville tatt én person 424 år å bla seg gjennom alle bildene lagret på Google Photos.Sikkerhetskopi og bildedeling

31. mai 2016

Google Bilder, eller Google Photos, ble lansert 28. mai 2015, og i løpet av det første leveåret har fototjenesten hatt stor suksess.

Det siste året har mer enn 200 millioner brukere lagret bilder tilsvarende 13,7 petabyte på Googles servere.

24 milliarder av disse bildene er selfies - det har Google fastslått ut fra Photos' automatiske merkelappsystem, som har lagt til "labels" mer enn 2 billioner ganger.

Bildesamlingen er allerede nå så enorm at det ville tatt én person 424 år å bla seg gjennom alle bildene lagret på Google Photos.

Sikkerhetskopi og bildedeling

Google Bilder er en kombinert sikkerhetskopi- og delingstjeneste, som fungerer uavhengig av andre programmer.

Et lite tips fra Google på årsdagen er at man kan trykke "Shift+?", samtidig som du ser gjennom bilder, for å få en liste over gode snarveier i programmet.

Dermed blir det enda enklere å navigere seg rundt.

Google tilbyr faktisk gratis og ubegrenset lagring av bilder, men hvis de enkelte bildene tar for mye plass kan du likevel gå tom for lagring. Altså er det ikke det optimale stedet å lagre alle RAW-filene dine.

Kanskje du er interessert i...