Google stenger dørene for Nik Collection

Google stopper utviklingen av det populære bildebehandlingsprogrammet Nik Collection. 

© Google // Nik Collection

Google kutter ut Nik-Collection

Nå vil ikke Google lenger utvikle det populære bildebehandlingsprogrammet Nik Collection. Men du kan fortsatt bruke det, inntil videre...

31. mai 2017

Det er nok verken første eller siste gang en gigant kjøper opp en liten, populær konkurrent - for så bare å droppe den igjen. 

I 2012 kjøpte Google bildebehandlingsprogrammet Nik Collection. Først satte de prisen kraftig ned fra $500 til $150 og i fjor bestemte Google seg for å gi bort Nik Collection til de glade brukerne. 

Google Nik Collection er en samling programtillegg, som du kan bruke sammen med programmene Adobe Photoshop, Photoshop Elements, Lightroom og Aperture. 

I dag bruker mange fotografer Nik som en del av arbeidsgangen sin. Vi i Digital FOTO har også laget en lang rekke kurs i bladet på nettopp Nik Collection. 

Men nå er det slutt. På et banner øverst på Nik Collections hjemmeside forteller Google at de ikke lenger vil oppdatere programmet. 

Nik Collection kan fortsatt brukes på disse systemene

"Nik Collection er gratis og kompatibelt med Mac OS X 10.7 til 10.10; Windows Vista, 7, 8; og Adobe Photoshop til CC 2015. Vi har ingen planer om å oppdatere Nik Collection eller legge til nye funksjoner i fremtiden," skriver Google på siden.

Her i redaksjonen har vi hatt suksess med å bruke Nik Collection sammen med både Adobe CC 2017 og Windows 10.

Du kan altså fortsatt bruke Nik Collection slik det ser ut i dag, men det er ingen garantier for at det fungerer når det kommer nye versioner av Photoshop, Mac OS og Windows.

Les mer om hva Nik Collection kan her. 

Kanskje du er interessert i...