Photo Ninja

Helt ny og kraftig raw-konverter

Teamet bak Noise Ninja har laget en svært spennende raw-konverter, som særlig briljerer med å hente frem fine detaljer i bildene.

11. oktober 2012

Man skulle tro at markedet for raw-konvertere var i ferd med å bli godt mettet, med programmer som Lightroom, Capture One, DxO Optics Pro og AfterShot Pro, men menneskene bak den kjente støybekjemperen Noise Ninja mener å ha noe som de andre ikke har. Derfor har de utviklet den helt nye raw-konverteren Photo Ninja.

Blant de fremste styrkene er den spesielle funksjonen Detail Enhancement, som får finere detaljer til å stå tydeligere og skarpere. Adaptive Lighting er også verdt å fremheve, da den lysner skyggefulle områder og utligner overdreven kontrast uten å gi bivirkninger i form av enten haloer eller uskarpe detaljer. Det er også en egen demosaik-funksjon til å bekjempe moiré fra de bildebrikkene som enten har et svakt anti-alias-filter eller ikke i det hele tatt, som f.eks. Nikon D800E.

Her er det selvfølgelig også kraftige funksjoner til å styre fargebalanse, metning og lysstyrke i utvalgte nyanser, og raw-konverteren kommer med Noise Ninja 3.0 til å fjerne støy. Du kan lese mye mer på engelsk om alle funksjonene her. Programmet koster 129 dollar, som er cirka 750 norske kroner.

Kanskje du er interessert i...