iPhoto utfordres av nytt program

Mange Mac-brukere har kunnet glede seg over brukervennlighet og funksjoner i iPhoto, men programmet har nå fått en tøff konkurrent som til og med er ganske billig. Med Snapseed, som også finnes til iPhone og iPad, utfører du justeringene direkte på bildet.

19. januar 2012

Nik Software, som er kjent for bildebehandlingsprogrammer som f.eks. Dfine og Viveza, har hatt stor suksess med Snapseed til iPhone. Den fikse app´en gjør det nemlig mulig å utføre lynrask bildebehandling på en ny og intuitiv måte. Nå har Nik tatt konsekvensen av den høye populariteten og utviklet Snapseed til Mac.

Snapseed er bygd opp på samme måte som til de mobile enhetene, så iPhone-brukere vil raskt føle seg hjemme her. Ved å trekke et bilde inn i brukerflaten fra f.eks. iPhoto får man mulighet for å utføre enkel bildebehandling. I tillegg er det mulig å tilføre kreative effekter som f.eks. Grunge, Vintage, Tilt & Shift og Drama, så bildet får et helt nytt uttrykk. Som i Nik's øvrige programmer vil man også her stifte bekjentskap med den revolusjonerende U Point-teknologien, der man ved hjelp av kontrollpunkter i bildet kan justere graden av endringene.

Det er fortsatt ingen rykter om en pc-versjon. Til gjengjeld kan Android-brukere glede seg. Det er nemlig en versjon på vei til mobiltelefoner som bruker dette operativsystemet. Snapseed til Mac kan kjøpes via Mac App Store for 130 kroner.

Kanskje du er interessert i...