Julegaven til HDR-bildene

Nytt program lover rekordrask behandling av dine HDR-blinkskudd

19. desember 2011

Man kan få fantastisk flotte bilder ved å bruke flere eksponeringer med den såkalte HDR-teknikken, men man må vanligvis være en tålmodig sjel når det kommer til bildebehandlingen. Programmene er nemlig ofte litt tunge, på grunn av alle bildedataene som skal beregnes og smeltes sammen. Det problemet lover franske Oloneo nå å ha løst med sin nye programvare HDRengine.

De betegner selv programmets hastighet for å være revolusjonerende, fordi det kan behandle og vise HDR-resultatet i real-time – altså uten noen nevneverdig forsinkelse. Det betyr at man er mer tilbøyelig til å eksperimentere med innstillingene for å oppnå det perfekte bildet. Det er likevel også en række såkalte Presets her, så man kan komme raskt i gang.

HDRengine kan arbeide med over 380 forskjellige raw-formater for å gi optimal kvalitet, og benytter seg av et svært stort fargerom, så ingen detaljer går tapt. Det er også mulig å bruke funksjonene på ett enkelt bilde til å etterligne HDR-effekten. Du kan lese mer her, hvor det også er mulig å kjøpe programmet for rundt 450 kroner.

Kanskje du er interessert i...