Lei all den profesjonelle Adobe-programvaren

Med det nye Creative Cloud får du både Photoshop, Premiere Pro og Lightroom. Det følger også med en rekke andre flaggskip i programvarepakken.

15. mai 2012

Hvis du er glad i avansert programvare og ønsker det aller beste som både foto- og videoentusiast, så bør du nok kikke nærmere på Adobes nye programvarepakke kalt Creative Cloud. Den inneholder alle firmaets kraftige CS6-programmer til de kreative - og i stedet for å måtte betale f.eks. 28 075 kroner for Creative Suite 6 Master Collection, kan man nøye seg med en leieutgift på 487,50 kroner i måneden.

Creative Cloud inneholder all programvare fra Master Collection og litt til. Man får altså både Photoshop CS6 Extended samt f.eks. videoredigeringsprogrammene Premiere Pro CS6 og After Effects CS6, layoutprogrammet InDesign CS6 og grafikkprogramvare som Illustrator CS6 med i pakken. Lightroom 4 er også på vei. Du behøver ikke ha noe Adobe programvare fra før av for å komme i gang, men kan bare kjøpe medlemskapet i Adobes webbutikk.

Når man har meldt seg på og logget seg på tjenesten, kan man velge å installere de programmene man ønsker. Som noe unikt kan man hente versjoner til både Windows og Mac, og det er også mulig å velge norsk språk til de programmene som er oversatt. Vanligvis binder man seg til en platform og et språk når man handler. Det koster 455 kroner hvis man gjerne vil ha tilgang til de norske utgavene.

Du kan lese mye mer om Creative Cloud her. Hvis du har en CS3 pakke eller nyere, koster det bare 300 kroner i måneden det første året. Det er også mulig å leie bare Photoshop CS6, og her er prisen 180 kroner hvis man binder seg for et år. Adobe har planer om å oppdatere programmene i Creative Cloud fortløpende. Det gjelder f.eks. det brukervennlige webprogrammet Muse, som også følger med i pakken.

Kanskje du er interessert i...