Lure-foto vinner Nikon konkurranse

Nikon Singapore er i hardt vær etter å ha premiert et tydelig redigert bilde.

1. februar 2016

Ta en kikk på dette bildet. Ved første blikk et vakkert motiv med et fly som er fanget i akkurat rette øyeblikk. Bildet er tatt av fotografen Chay Yu Wei, og det ville unektelig ha vært et fantastisk bilde hvis det ikke var for at flyet er klippet inn - og som om ikke dette var nok, er redigeringen elendig utført.

Fotografen tok visstnok bildet under en fototur med noen venner, for deretter å sende inn bildet til en konkurranse hos Nikon Singapore. I følge PetaPixel redigerte fotografen bildet for å legge det ut på Instagram, og i etterpåklokskapens lys har han innsett at han ikke burde ha sent bildet videre til Nikon.

Da Nikon Singapore på fredag kåret bildet som vinner av en flott fotoveske på Facebook-siden sine, begynte kommentarene straks å strømme inn. Brukerne påpekte at det var noe galt med bildet, for så å gå i gang med å lage sine egne, mer eller mindre morsomme versjoner av bildet.

Etter den voldsomme kritikken har Nikon kommet med en offisiell unnskyldning, og de lover å gjennomgå reglene for liknende konkurranser i framtiden.

Vi kan kun si "ooops" på Nikons vegne... Og selvfølgelig vise noen av de morsomte versjonene av vinnerbildet.

Nikon konkurranse

Med en enkel justering er det enkelt å se at flyet er klippet inn.

Nikon-konkurranse
Nikon-konkurranse

Her kan du lese hele tråden hos Nikon:

> Yu Wei chanced upon a set of ladders while on a photowalk with his friends in Chinatown, and thought the view above... > > Posted by [Nikon](https://www.facebook.com/nikonsingapore/) on [Thursday, January 28, 2016](https://www.facebook.com/nikonsingapore/posts/945585702162249:0)

Kanskje du er interessert i...