MAGIX Movie Edit Pro 14

MAGIX Movie Edit Pro 14

I teorien er det ingen ende på alt som Movie Edit Pro 14 kan gjøre for en svært rimelig penge. Programmet klarer alt fra redigering av filmklipp fra mobilen til produksjon av HD video på blu ray. Her ser vi om det holder stikk i praksis.

10. november 2008

Movie Edit Pro 14 er et tradisjonelt videoredigeringsprogram. Det fungerer etter helt klassiske prinsipper, men koster bare halvparten av de fleste lignende programmer. Bortsett fra ubetydelige problemer med Windows Vista gikk installasjonen ganske uproblematisk. Underveis velger man om programmet skal kjøre med mørk bakgrunn eller med den lyse grå som er brukt i tidligere versjoner. En god finesse, da den mørke fargen er langt mer behagelig å se på over lengre tid.

En annen og litt dårligere detalj er at selv når programmet er kjøpt og betalt, må man registrere seg med personlige opplysninger hos MAGIX. Gjør man ikke det, virker ikke sentrale deler av programmet som f.eks. brennerfunksjonen i det hele tatt.

Kan ikke redigere AVCHD

Det er herlig å oppleve at mange av de innvendingene vi har hatt mot tidligere versjoner av Movie Edit Pro, er rettet opp i den nye versjon 14. Nå er det helt slutt på underlige og selvlagde MAGIXord til forskjellige funksjoner i redigeringsprogrammet. Det eneste vi fortsatt savner her, er muligheten for å arbeide med det komprimerte videoformatet AVCHD. Dette HD-formatet brukes blant annet av Canon, Panasonic og Sony, og det får stadig større popularitet.

Introduksjonsvideoer for nybegynnere

Når man starter Movie Edit Pro 14, er det flere korte introduksjonsvideoer for nybegynnere, og alle er på engelsk. Kjenner man litt til videoredigering fra andre programmer som f.eks. Windows Movie Maker, er Movie Edit Pro 14 lett å lære.

Effekter

Foruten redigering med klipp og mange forskjellige overganger, kan man legge inn tekst over videoen på en nøytral bakgrunn samt animere teksten. Det kan legges inn effekter, markeres kapitler, og lydsiden kan krydres med både musikk og inntalte kommentarer. Man kan velge mer spesielle effektlyder som trommesoloer og romklang. Til slutt mikses effekter og den opprinnelige opptakslyden i en morsom og god lydmikser.

MAGIX Movie Edit Pro 14

Programmet kan brukes på en skjerm på 19 tommer, men er tydeligvis beregnet til en større skjerm, da preview-vinduet ellers kan virke ganske lite. I tidslinjevisning vil man til de fleste av prosjektene ha for mange spor å arbeide i. Skjermoppløsningen vår viste åtte spor, men det hadde vært kjekt hvis det var mulig bare å velge f.eks. seks spor, og dermed få et større preview-vindu på et program som for øvrig er imponerende til prisen.

Konklusjon

Imponerende til prisen. Et velfungerende program med mange muligheter, men det er irriterende at deler av programmet ikke fungerer før man oppgir personlige opplysninger til MAGIX.

Kanskje du er interessert i...