Datamaskin med applikasjonene Lightroom og Photoshop

Adobe Camera Raw, som gir deg mulighet for å importere og forbedre raw-bilder, har været et «må ha» for profesjonelle fotografer helt siden det ble gitt ut i 2003.

© Shutterstock

Ny oppdatering til Lightroom: Flere kameratyper har tilgang til raw-bildebehandling

Oppdateringen til Adobe Camera Raw gir deg muligheter for å forbedre raw-bilder fra enda flere kameratyper, så du kan importere bildene til blant annet Photoshop og Lightroom.

15. april 2020 av Christian Trant

Nå kan du bildebehandle raw-bilder fra flere kameraer og smarttelefoner i Lightroom. Den nyeste oppdateringen fra Adobe inneholder nemlig en oppdatert liste over hvilke kameraer og smarttelefoner som kan bruke Adobe Camera Raw - Adobes tjeneste for importert og forbedring av raw-bilder.

Se den oppdaterte listen og hvilke småforbedringer oppdateringen byr på, her.

Raw er kameraets råbilde og inneholder alle dataene kameraet kan fange opp. Filen tar opp mye plass, men gir deg veldig gode muligheter for å detaljert bildebehandling. 

Den utvidede listen i den nyeste oppdateringen åpner opp for at flere med forskjellige kameratyper har mulighet for å jobbe med bedre bilder i bildebehandlingen.

Dessuten inneholder oppdateringen rettelser av en rekke småfeil, og det blir mulig å gå fram og tilbake i den interaktive veiledningen, noe som fram til nå ikke gikk an.

> Les også: 5 gode grunner til å fotografere i råformat 

Kanskje du er interessert i...