Nye versjoner av ACDSee

Det kraftige organiseringsprogrammet får i Pro-utgaven enda bedre bildebehandling

27. september 2011

Mange sverger til å bruke programmer fra ACD Systems til å holde orden på bildesamlingen fordi de er raske og effektive. Og nå er det enda mer å glede seg over i nyhetene ACDSee Pro 5 og ACDSee version 14.

Begge programmene tar nå i bruk fargekoder til å holde orden på bestemte bilder. En annen ny funksjon er at man kan legge til grafiske elementer til bildene, som f.eks. linjer, og det er også lett å gi bildene effekter som f.eks. LOMO eller lage en fotokollasj.

Med Pro-versjonen er det nå mulig å tone områder i bildene lysere eller mørkere med de velkjente verktøyene Dodge og Burn, og man kan tone inn bestemte farger på høylys og skygger med Split Toning. En tredje kraftig funksjon gjør at man kan tilføre skarphet selektivt via en maske.

ACDSee v14 har nå fått gps-funksjon, så man kan geotagge bildene og f.eks. holde orden på dem på et kart. Du kan lese mer om ACDSee Pro 5 her. Det koster 178 Euro, som tilsvarer til 1395 kroner. ACDSee v14 koster 59 Euro eller cirka 465 kroner, og du kan lese mer om programmet her .

Kanskje du er interessert i...