Nytt HDR-program til kontrastfulle motiver

Det russiske firmaet AKVIS er klare med HDRFactory, som gjør det enkelt å samle flere eksponeringer av samme motiv.

22. mars 2011

De fleste fotoentusiaster kjenner etterhvert til HDR-teknikken, hvor man oppnår langt flottere bilder av motiver med høyt kontrastomfang ved å kombinere flere bilder tatt med forskjellige eksponeringer.

Det krever egen programvare før resultatet blir perfekt, og nå kommer AKVIS med sin HDRFactory. Programmet kan automatisk matche de enkelte bildene hvis de ikke er tatt på akkurat samme sted, og man kan f.eks. kan styre hvor mange detaljer som skal hentes frem i henholdsvis høylys og skyggefulle områder.

Man kan lagre justeringer som Presets og bruke dem om igjen, og programmet kan også åpne raw-filer, så man har det best mulige utgangspunktet å arbeide med.

Hvis man kjøper den litt dyrere Deluxe-utgaven, er det også mulig å fjerne de velkjente HDR-problemene med elementer som har beveget seg mellom hvert bilde, som f.eks. en bil som kjører gjennom landskapet. Det gjør man ved å male over det uønskede elementet med et verktøy.

HDRFactory kan kjøpes som plug-in til Elements og Photoshop eller som et selvstendig program. I Home-versjonen koster det 385 kroner, mens Deluxe koster 445 kroner. Det finnes til både pc og Mac. Du kan hente en prøveversjon her.

Kanskje du er interessert i...