Capture One Pro utfordrer Lightroom

Phase One utfordrer Lightroom med Capture One Pro

Når det gjelder bildebehandlingsprogrammer, så er den danske programvaregiganten Phase One klar med en ny og oppdatert versjon av Capture One Pro, som vil gi Lightroom en kamp helt fram til målstreken.

6. desember 2016

Capture One Pro 10, som er et kraftig verktøy til både organisering og raw-konvertering, støtter nå over 400 forskjellige kameramodeller og har fått et forbedret grensesnitt med mange nye funksjoner.

Ifølge Phase One vil man oppleve å kunne bla igjennom bildesamlingen vesentlig raskere enn før, og det skal være lettere å bytte mellom bilder, selv når de vises på 100 prosent.

Optimal skarphet

Brukergrensesnittet skal også være mer brukervennlig, og ikke minst gjøre det enklere for nye brukere å komme i gang med Capture One Pro 10

Blant de nye funksjonene finner du for eksempel bedre og mer avansert kontroll på skarphet og lysende omriss i kontrastrike områder.

Det har også kommet en funksjon som lar deg se hvordan et bilde vil se ut som utskrift - før du skriver ut.

Utfordrer Adobe

Capture One 10 er tilsynelatende oppgradert på mange av de samme områdene vi ser Adobe fokuserer på i Lightroom, og vi gleder oss voldsomt til en grundig test av programmet.

Programmet finnes både til Mac og pc. Prisen ligger på 2649 kroner.

I Utstyrsguiden, kan du lese om testen vår av både Lightroom og andre raw-konvertere.

Kanskje du er interessert i...