Adobe lanserer Elements 10

En av høstens tilbakevendende begivenheter er lanseringen av en ny versjon av det populære bildebehandlingsprogrammet Elements. Og helt som forventet har Adobe nå lansert versjon 10 til både foto- og videoredigering.

22. september 2011

Så er det igjen på tide å oppgradere favorittprogrammet til bildebehandling. Med jubileumsutgaven Photoshop Elements 10 og Premiere Elements 10, er det nå lagt til enda flere smarte funksjoner til de ellers ganske fyldige programmene.

Photoshop Elements 10 byr blant annet på en oppgradert Organizer, der man kan utføre smart visuell søking. På den måten er det mulig å søke på former og farger og kombinere kriteriene etter behov. Det er også mulig å søke på objekter i bildene, og man kan finne dubletter i bildesamlingen. Facebook-brukere vil kunne glede seg over muligheten for å tagge personer på vennelisten.

Når det gjelder bildebehandling, har Adobe bygd ut redigeringsmodulen Guided med flere smarte funksjoner. Her kan man f.eks. bruke effekter som Orton-effekt, som er en kunstnerisk sløring, eller man kan tilføre bakgrunnsuskarphet.

Premiere Elements 10 har også en rekke spennende nyheter på programmet. Det er f.eks. en ny zoom- og panoreringsfunksjon. En nyhet er at filmer nå også kan eksporteres i formatet AVCHD, så man kan brenne HD-opptak på vanlige dvd-plater, og filmer kan lastes opp til YouTube eller Facebook.

Både Photoshop Element 10 og Premiere Elements 10 koster 790 kroner stykket. Man kan også kjøpe begge programmene i en samlet pakke for 1237,50 kroner.

Kanskje du er interessert i...