Gjenbruk justeringer i Photoshop Elements

Vil du gi flere bilder det samme uttrykket i bildebehandlingen, kan du slippe masse manuelt arbeide med den smarte funksjonen Style Match i Photoshop Elements.

26. mars 2014

Har du laget en svært flott effekt på et av bildene dine, som du vil kopiere til andre bilder, er det vanligvis ingen vei utenom å gjenta alle trinnene i Photoshop Elements. Det finnes likevel en smart snarvei med funksjonen Style Match. Her kan man kopiere en bildebehandlingsstil fra ett bilde til et annet. Har du f.eks. gitt et bilde hard kontrast, kan du åpne et annet bilde og bruke det kontrastrike bildet som utgangspunkt. Elements analyserer så tonen i bildet og overfører den til det andre bildet.

Du trenger ikke å bruke dine egne bilder som utgangspunkt, men kan velge et av de bildeeksemplene som installeres sammen med Elements. Deretter kan man utføre ytterligere justeringer ved hjelp av glideknapper, så man f.eks. demper effekten eller sletter effekten i deler av bildet ved hjelp av en pensel. Her kan du se hvordan du bruker Style Match.

Kanskje du er interessert i...