Photoshop Elements 15

Photoshop Elements 15 er i butikkene - få oversikt over nyhetene

Siden lanseringen i 2001 har Adobes Elements vært Adobes lillebror til Photoshop. Nå er versjon 15 ute, og her har vi samlet alle nyhetene i den.

5. oktober 2016

Med Elements 15 har Adobe lagt spesiell vekt på at ansiktsgjenkjenningen måtte integreres.

Det er blant annet blitt til det smarte verktøyet "Adjust Facial Features", som gjør det både enkelt og morsomt å redigere portretter og gruppebilder.

Her er det mulig for Elements å finne ansikter, og med verktøyet kan du rette på smil, øyne og neser i en håndvending. Vi har allerede prøvd det, og vi kan gi tilbakemelding om at det fungerer helt etter hensikten - det er enkelt, det er kjapt og fremfor alt er resultatene gode.

Få fram farten med Speed Pan

Du har kanskje prøvd å panorere med kameraet ditt og konstatert at det ikke alltid går så bra. Det har Adobe tatt høyde for i Elements 15, der man med funksjonen Speed Pan kan få fram fartsfølelsen på rekordtid. Slik sikrer du at motivet står skarpt, mens bakgrunnen sløres mer av farten enn det den gjorde på det opprinnelige bildet ditt.

> Les flere artikler om Photoshop Elements.

En annen oppdatering er gjort på filtrene til Elements. I tidligere versjoner kom det direkte fra Photoshop, men i 15. utgave får du en ny interface.

Det har gjort hele prosessen mer oversiktlig, og det går nå raskere og enklere enn noensinne å jobbe med de 99 filtrene.

Seks andre spennende nyheter:

  • Instant Fix: Elements sitt organiseringsprogram har fått flere muligheter for når du bare vil fikse noe kjapt. Instant Fix virker nå på flere bilder om gangen også.

  • Effects Collage: Nytt verktøy som gir kollasjer og kreative effekter til bildene dine.

  • Phototext: Hvis du vil sette inn tekst i et bilde, så vurdér Phototext. Her gjør du om et bilde, slik at det er fyllet i bokstavene.

  • Painterly: Ny funksjon i Guided som gir bildet ditt et malerisk preg.

  • Frame Maker: Lager du digitale utklippsbøker, vil du elske denne nye funksjonen som lar deg lage digitale rammer på bilder.

  • Touchscreen: Elements 15 er optimert for berøringsskjermer, så fremover kan man også redigere direkte på skjermen.

> Du kan laste ned en 30 dagers prøveversjon av Photoshop Elements direkte i Digital FOTOs Fordelssone.

Kanskje du er interessert i...