Enda bedre Lightroom 5 klar

Ny og oppdatert utgave kan nå åpne raw-filer fra alle de nyeste kameraene, og har fått rettet en rekke feil. Det er også med en ekstra julegave til alle med Olympus-kamera.

16. desember 2013

Det har blitt lansert mange spennende kameraer i det siste, og nå kan du endelig åpne raw-filer fra dem med den oppdaterte versjon 5.3 av Lightroom. Det samme gjelder den nye versjon 8.3 av Camera Raw til Photoshop CC.

Programmet støtter nå fullt ut raw-bilder tatt med modeller som f.eks. Fujifilm X-E2, Nikon Df, Nikon D5300, Olympus OM-D E-M1, Panasonic DMC-GM1, Pentax K-3 samt Sony Alpha7 og Sony Alpha7R.

Nå får du også rettet optiske feil automatisk på objektiver som f.eks. Canon EF-M 11-22mm F4-5.6 IS STM, Nikon AF-S 58mm F1.4G, Nikon AF-S DX 18-140mm F3.5-5.6G ED VR samt Sony 24-70mm F2.8 ZA SSM og 70-200mm F2.8 G SSM II. I tillegg har iPhone 5S kommet med i det gode selskap.

Det er også rettet en rekke feil i Lightroom, som f.eks. når man brukte Publish Service til å legge opp bilder til Flickr, akkurat som ekstra skarphet ikke ble lagt til bilder når man eksporterte dem i liten størrelse.

De som har Olympus-kameraer har ekstra mye å glede seg over. Nå har Adobe nemlig laget kameraprofiler, så man kan velge imellem Natural, Muted, Portrait og Vivid i stil med andre kameramerker. Du finner den nye versjonen her.

Kanskje du er interessert i...