Lightroom 4 åpner raw fra nye kameraer

Oppdaterte versjoner av Lightroom og Camera Raw klarer de nyeste raw-filene. Det er også flere profiler til å rette optiske feil automatisk. Hent programmene i dag.

12. november 2012

Hvis du har et av de nyeste kameraene og ikke kan åpne raw-filene i Lightroom eller Photoshop, er det nå hjelp å få fra Adobe. De er nemlig klare med oppdaterte versjoner av Lightroom 4 og Camera Raw 7 til Photoshop CS6.

Blant de nye kameraene er Canon PowerShot G15, Olympus PEN E-PL5 og PEN E-PM2, Panasonic DMC-GH3 samt Pentax-modellene K-5 II, K-5 IIs og Q10. Nikon D600 har hittil bare vært støttet med en foreløpig profil i Lightroom 4,2, men den er nå gjort ferdig i Lightroom 4.3 RC og Camera Raw 7.3 RC. Det er snakk om en såkalt Release Candidate – altså en gjennomtestet utgave, men som kan inneholde enkelte småfeil.

Adobe har også benyttet anledningen til å rette noen feil. Blant annet kan brukere av Adobe Photoshop Elements 11 nå oppgradere bildekatalogen sin til Lightroom 4. De nye versjonene støtter også flere objektiver til å få rettet optiske feil automatisk. Det gjelder f.eks. Canon EF-24-70 F2.8L II USM og en lang rekke Leica-optikker. Du kan hente Lightroom 4.3 RC her, mens den nye Camera Raw 7.3 RC er her.

Kanskje du er interessert i...