Lightroom Classic CC oppdatering
© Digital FOTO

Lightroom-oppdatering med flott nyhet

Med en ny oppdatering til Lightroom Classic CC kan du gjøre arbeidsflyten din enda mer effektiv. Se hvorfor vi allerede har oppdatert.

14. desember 2018 av Kristoffer Engbo

Med den såkalte Desember 2018-oppdateringen til Lightroom Classic CC er det kommet en rekke forbedringer. Og særlig én av dem er en vi har ønsket oss lenge.

Nå kan du nemlig flytte på rekkefølgen for panelene i modulen Develop, slik at de du bruker mest, ligger øverst. 

Dette er veldig nyttif for det gjør jobbingen enda mer effektiv i Lightroom.

Justerer du for eksempel ofte på skarphet og støy, kan du flytte panelet Detail høyere opp slik at det ligger rett under panelet Basic. Dette er en funksjon vi har ventet på.

Vi har laget en video i Fordelssonen, hvor du kan se hvordan du bruker funksjonen. (kun for abonnenter)

> Få tilgang til Fordelssonen med én gang, to magasiner og en velkomstgave for fra bare 49 kroner. Se de gode tilbudene her. 

Lightroom støtter de nyeste kameraene

I tillegg kan Lightroom nå automatisk importere bilder til en Collection, og lager du bøker i Lightroom, er det blitt enklere å få bildene til å flukte med hverandre. 

Har du en 4K- eller 5K-skjerm er det også kommet noen hastighetsforbedringer med den nye oppdateringen.

Oppdateringen gjør også at Lightroom kan jobbe med raw-filer og fikse objektivfejl på en rekke nye kameraer og smarttelefoner. 

Dette gjelder blant annet Nikon Z 6 og Nikon D3500, GoPro HERO7 Black og Apple nye iPhone-modeller. Du kan se en komplett liste her.

Les mye mer om Lightroom her - eller gå på jakt i videoserien Lightroom-skolen i Fordelssonen. Her lærer du alt du trenger å kunne i programmet. 

Redaksjonen anbefaler: 100 tips og kurs om bildebehandling

Har du full kontroll på hvordan du gjør fargene flottere og detaljene skarpere når du behandler bildene dine? Hvis ikke er det kanskje nå du skal få det. 

Digital FOTO har nettopp gitt ut en ny bok med 100 tips og kurs for Photoshop, Lightroom og Elements.

Boken er skrevet slik at det er noe for alle nivåer i den. Dermed får du glede av den uansett om du er nybegynner eller allerede fotograferer i råformat og behandler alle bildene dine.

Med boken i hånden kan du lett løfte bildene dine til helt nye høyder, takket være de grundige trinn for trinn-veiledningene hvor vi guider deg gjennom de forskjellige funksjonene, justeringsmulighetene og effektene.

> Akkurat nå kan du få boken 100 Tips og kurs med to numre av Digital FOTO for bare 49 kroner + porto. Totalt 98 kroner. Les mer om boken her.

> Akkurat nå kan du få boken 100 Tips og kurs med to numre av Digital FOTO for bare 49 kroner + porto. Totalt 98 kroner. Les mer om boken her.

Kanskje du er interessert i...