Oppdatert Lightroom klarer alle de nye kameraene

Camera Raw er også oppdatert til Photoshop CS6, slik at du nå kan åpne enda flere raw-formater. Det er også kommet nye funksjoner til blant annet HDR-folket.

30. mai 2012

Så er Adobe endelig klar med Lightroom 4.1 og Camera Raw 7.1 til Photoshop CS6. Begge gjør det mulig å åpne raw-filene fra en lang rekke nye kameraer som f.eks. Fujifilm X-Pro 1, Panasonic Lumix DMC-GF5, og Sony Alpha37 samt NEX-F3. For Photoshop kan også kameraer som Canon EOS 5D Mark III og Nikon D800 nå åpnes uten problemer.

I tillegg er det kommet ekstra funksjoner i de to nye versjonene. Blant annet er det nå slutt på de selvlysende fargeskjærene som ofte oppstår i kontrastfulle overganger. Den nye teknologien Defringe kan nemlig fjerne den mer vanskelige typen av kromatisk aberrasjon som oppstår når man fotograferer med en lyssterk optikk på største blenderåpning.

Det er også gode nyheter til HDR-folket. Nå kan man nemlig bruke Lightrooms justeringsmuligheter på HDR-filer som er lagret i formatet 32-bit. Her har man tilgang til alle bileddata, så det virkelig er muligheter for å gi en skikkelig runde med bildebehandling når man har smeltet sammen eksponeringene sine.

Du kan lese mer på engelsk om Lightroom 4.1 her, hvor du også kan hente programmet. Du kan også lese om alle forbedringene i Camera Raw 7.1 her. Begge oppdateringene er gratis, og Photoshop CS6 burde oppdatere automatisk.

Kanskje du er interessert i...