Prøv de kraftige nyhetene i Lightroom 4

Hent en gratis beta-versjon og få glede av alle forbedringene i dag

10. januar 2012

Adobe er godt i gang med den neste versjonen av Lightroom, og tradisjonen tro lar de oss få mulighet til å sjekke de spennende funksjonene i en gratis, såkalt beta-versjon. Det er altså snakk om en foreløpig utgave som kanskje ikke kjører 100 prosent stabilt, og neppe har alle de funksjonene som den endelig versjonen vil inneholde.

Men det er helt klart gode grunner til å slå kloa i beta-versjonen, for det er kraftige forbedringer å leke med som kan gi deg flottere bilder. Funksjonene til å redde høylys og lysne skyggefulle områder er f.eks. blitt bedre, og nå kan man også bruke dem selektivt på motivet med penselen Adjustment Brush. Den kan man også bruke til å male en bestemt hvitbalanse på utvalgte områder, og støy kan dempes på ønskede steder.

Profesjonelle har endelig fått oppfylt ønsket om en såkalt Soft Proofing-funksjon i Lightroom, så man kan se hvordan fargene vil se ut på en utskrift, eller sjekke om enkelte farger ikke kan skrives ut korrekt. Og så kan man endelig bruke kurve-funksjonen på de tre fargekanalene separat.

Nå er det også innebygd verdenskart, så man kan dra nytte av gps-data, og det er også blitt lett å lage flotte fotobøker. Videoentusiastene er heller ikke blitt oversett. Du kan nemlig utføre grunnleggende justeringer av hvitbalanse, lys, kontrast og farger direkte fra programmet. Du kan hente beta-versjonen her.

Kanskje du er interessert i...