Prøv Lightroom 5 i dag

Adobe har frigitt en beta-versjon av den neste utgaven av Lightroom, som du selv kan teste. Blant nyhetene er avansert kloning og ovale justeringer.

22. april 2013

Nå kan du sjekke ut noen av de spennende funksjonene som kommer i Lightroom 5. Adobe er klar med en såkalt beta-versjon, som er en foreløpig utgave som brukes til å få gjennomtestet nyhetene før den ferdige versjon 5 blir lansert.

Blant de mest spennende funksjonene er muligheten for å klone utvalgte områder. I Lightroom 4 kan man i dag bare fjerne sirkelformede områder, noe som begrenser effekten til hovedsakelig å slippe unna støvflekker, men i neste versjon kan man med nyheten Advanced Healing Brush male fritt over de uønskede områdene og fjerne dem ved å bestemme hvor detaljene skal hentes fra.

Med Radial Gradient kan man lage ovale justeringer på bildene. I motsetning til det nåværende verktøyet Adjustment Brush kan man snu effekten til resten av bildet, så det f.eks. er lett å sette fokus på et bestemt område ved å la resten være mørkere. Det er også mulig å justere formen på justeringer til å være sirkelformet eller oval.

Blant de andre nyhetene er funksjonen Upright, som automatisk retter bilder med skjeve horisonter eller bygninger med styrtende linjer. Og så har vi fått den fikse funksjonen Smart Previews, som gjør det mulig å jobbe med en bildekatalog uten å ha tilgang til de originale filene. Det er spesielt opplagt hvis man vil behandle bildene på farten, men ikke har plass til hele bildesamlingen på den bærbare. Du kan hente beta-versjonen av Lightroom 5 her.

Kanskje du er interessert i...