Fargejustering i Lightroom

I det nye grunnkurset vårt i Lightroom kan du blant annet se hva du må holde øye med når du justerer farger og lys i bildene dine. 

© Shutterstock.com/Digital FOTO

Videokurs: Få det beste ut av Lightroom

Med en ny, stor videopakke gjør vi deg klar for å få mest mulig ut av Lightroom. Gjennom ti episoder går vi gjennom vi alle de grunnleggende funksjonene i Lightroom Classic CC.

4. mars 2019 av Kristoffer Engbo

Lightroom er et forrykende program når du skal holde orden på bildene dine og justere dem, og nå får du hjelp til å bruke programmet optimalt.

Teamet bak Digital FOTO har nemlig laget en videopakke på ti episoder der vi går gjennom alle de viktige delene av Lightroom Classic CC og forteller deg hvordan du bruker programmet best mulig.

Videoene er altså ikke bare for nybegynnere, men også for deg som allerede har programmet og vil lære mer om funksjonene.

Les også: 5 triks gjør deg raskere i Lightroom 

Få bedre orden på bildene i Lightroom

Lightroom er et bildebehandlingsprogram som håndterer hele arbeidsgangen, fra bildene skal importeres fra minnekortet, til du vil lagre eller vise dem fram på nett i bøker eller lignende.

I de ti videoene lærer du om hvordan du importerer bilder til Lightroom Classic CC smartest mulig, og hvordan du holder orden på dem ved hjelp av mapper, collections, keywords og fargemarkeringer.

Søk i Lightroom Classic CC
© Digital FOTO

I grunnkursuset vårt i Lightroom kan du blant annet se hvordan du gir bilder keywords, og hvordan du bruker programmets søkefunksjon til å finne de riktige bildene.

Videopakke gir deg bedre bilder i Lightroom

I videoene går vi også gjennom alle de grunnleggende bildebehandlingstrinnene. Vi viser ikke bare hvordan de forskjellige verktøyene fungerer, men forteller også hva du må holde øye med når du justerer lys, farger og detaljer, for å forsikre deg om at bildene dine tar seg ut best mulig.

I tillegg til lys og farger kan du blant annet se hvordan du bruker profiler til raw-bilder, fikser objektivfeil og vet hva hva du må se etter i bildet når du øker skarpheten og fjerner støy.

Her kan du se grunnkurset vårt i Lightroom

Vi viser også hvordan vi selv bruker alle funksjonene i praksis på våre egne bilder.

Du må abonnere på Digital FOTO for å se det nye grunnkurset i Lightroom, som er en del av Fordelssonen, det digitale universet vårt for abonnenter.

Se grunnkurset vårt i Lightroom her.

Abonnerer du ikke ennå? 

Digital FOTO har nettopp gitt ut en ny bok med 100 tips og kurs til Photoshop, Lightroom og Elements. 

Boken er skrevet slik at det er noe for alle nivåer i den. Dermed får du glede av den uansett om du er en nybegynner eller allerede fotograferer i råformat og behandler alle bildene dine. 

Med boken i hånden kan du enkelt løfte alle bildene dine til helt nye høyder takket være de grundige trinn for trinn-veiledningene, hvor vi guider deg gjennom de forskjellige funksjonene, justeringsmulighetene og effektene. 

Akkurat nå kan du få boken 100 Tips og kurs med to numre av Digital FOTO for bare 49 kroner + porto. Totalt 98 kroner. Les mer om boken her.

Kanskje du er interessert i...