Avansert Photoshop til tablets

Adobe er snart klar med seks nye apps til tablet-pc-er. Mest spennende er Photoshop Touch, som gir helt nye muligheter for bildebehandling på f.eks. iPad.

5. oktober 2011

Med Photoshop Touch får man nesten fullblods bildebehandling på en tablet-pc. Det blir blant annet mulig å jobbe med lag og gjennomsiktighet, lage markeringer og foreta mange av de andre funksjonene man er vant til fra f.eks. Elements – her gjøres det bare på iPad eller en Android-tablet. Man kan selvsagt også rette lys og farger.

Det er ikke første gang Adobe lanserer Photoshop til mobile enheter, men den gratis Photoshop Express som man kan få i dag, har bare svært enkle funksjoner i forhold til den kommende Touch-utgaven. Og Photoshop Touch har også et helt nytt verktøy, kalt Scribble Selection, der man på en enkel måte kan fjerne eller beholde elementer i et bilde.

Adobe kommer også med fem andre apps til de mobile enhetene, blant annet tegneprogrammet Ideas. App-ene kommer til Android i løbet av november, mens iPad-brukere må vente til begynnelsen av 2012 før Adobe har en lanseringsdato klar. Photoshop Touch og de andre appene kommer til å koste cirka 60 kroner hver.

Kanskje du er interessert i...